Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 63 64 »
Like
1

Математика вимагає уяви та інтуїції, спонукає до дослідження, сприяє розвитку інтелекту і формуванню таких рис характеру учня, як акуратність, вміння долати труднощі, доводити розпочату справу до кінця. Велике значення має зацікавленість учнів. А цьому сприяє залучення їх до активної пізнавальної діяльності. 
З 11 квітня по 15 квітня у школі проходив тиждень математики, який підготували вчителі математики Туряниця М.І., Плеша Е.М.. Розпочався він урочистою лінійкою та галереєю математичних газет, які підготували учні школи. 
В рамках тижня математики проводилась «Математична скринька», де учні,  виконуючи різноманітні завдання та розв’язуючи логічні задачі, заробляли відповідну кількість балів, які впливали на поточні оцінки з математичних дисциплін.

План проведення тижня математики:
11.04 – лінійк ... Читати далі

Переглядів: 422 | Добавил: MS_creative | Дата: 15.04.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

Сьогодні, 24 березня 2016 року, на базі Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, пройшов огляд-конкурс  художньої самодіяльності серед учнівських колективів загальноосвітніх навчальних закладів району під назвою «Самоцвіти дитячих талантів». У нашій величезній країні живе багато людей. І у абсолютно кожного є свої таланти. Практично всі від народження наділені певними здібностями. Українці не лише прекрасні науковці, винахідники, майстри різних професій. Серед нас також є чимало творчо обдарованих особистостей. Одні люди вміють гарно співати або писати вірші, інші – малювати чи танцювати. Все залежить від вподобань та захоплень. Талант – це Божий подарунок людству. Тому його слід берегти і розвивати. І ніколи, ніколи не потрібно "заривати його у землю". 
Виявлення та підтримка творчих здібностей талановитих дітей та молоді – ось основна мета  конкурсу. З кожним роком різножанрова палітра концертних номерів набуває нових відтінків і значень, а разом з ними зростає і рівень майстерності виконавців.
Учні нашої школи теж взяли активну участь у цьому святі. Програма  підбиралась дуже ретельно. У виконанні хору та вокального ансамблю прозвучали пісні: «Боже великий», «Україна», «Діти України», «Била мене мати», «Колискова майбуття», «Рушничок»,  «А роси падають в траву», під керівництвом Варваринець Б.В. Відчувалися справжнє художнє виконання творів, чистота співу хорового та вокального колективів. Учні продемонстрували високу культуру співу та вокальну майстерність. ... Читати далі

Переглядів: 708 | Добавил: MS_creative | Дата: 24.03.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1

З 14 по 18 березня 2016 року у рамках міжнародної ініціативи Global Money Week, до якої Україна приєдналася вже вчетверте, у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся тиждень підвищення фінансової грамотності учнів, який провела вчитель географії та економіки Лийза К.М.
Всесвітній тиждень грошей - це масштабний міжнародний проект, завдяки якому діти та підлітки мають змогу отримати знання щодо поводження з власними коштами, ефективного ведення сімейного бюджету та здійснення заощаджень, адже тільки близько 1% дітей у світі мають доступ до фінансової освіти. За допомогою фінансової освіти в дітей формуватимуться фінансові звички, які допоможуть у майбутньому уникнути багатьох небезпек і помилок у фінансовій сфері, вчасно навчитися поводженню з грошима, визначити цілі й пріоритети та зробити правильний вибір, що дасть змогу реалізувати особисті фінансові плани. ... Читати далі

Переглядів: 475 | Добавил: MS_creative | Дата: 22.03.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1

21 березня світова громадськість відзначає Міжнародний день лісу.
Цю традицію було започатковано в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісу, яка одразу ж була підтримана ООН з питань продовольства та сільського господарства (ФАО). Європейська конфедерація сільського господарства зазначила, що цей день має бути набагато важливішим за Всесвітній день дерева. «Всесвітній день лісівництва потрібно використовувати для розповсюдження інформації щодо всіх аспектів багатства лісу, представлених з трьох точок зору: виробництво, захист та відновлення, а також їх зв’язок із заповіданням», – було зазначено конфедерацією. ... Читати далі

Переглядів: 493 | Добавил: MS_creative | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1


15 березня 1939р.
на малій частині розірваної між різними державами української землі було створено прототип своєї держави. 77 років тому закарпатський народ втрутився у трагічну траєкторію своєї історії та показав готовність до останнього подиху виборювати право на вільне, самостійне життя і прагення до возз'єднання України.
Європа вимагала негайної капітуляції. Комендант Михайло Колодзінський відповів: "В словнику українського націоналіста слова «капітуляція» немає". Тоді жменька озброєних гвинтівками січовиків протягом кількох днів тримала фронт проти всієї угорської армії.
Подвиги бійців "Карпатської Січі" минулого продовжують їх нащадки. ... Читати далі

Переглядів: 451 | Добавил: MS_creative | Дата: 18.03.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

З 2 по 10 березня у школі були проведені заходи, присвячені 202-й річниці з дня народження Т.Г. Шевченка. Вчителі української мови та літератури Лендєл А.В., Гранчак М.Ю., та Печора Н.І., залучили учнів до заходів, присвячених 202-й річниці. Школярі декламували вірші Великого Кобзаря, представили свої малюнки, подорожували сторінками його життя. Цікавим пройшов конкурс проектів "Мова Шевченка - моя рідна мова" та виставка-конкурс вишивок і вишиванок. Незважаючи на плинність час і подій «Тарасове слово» живе й сьогодні. Воно наповнене змістом, що непідвладний змінам поколінь та актуальне для кожного українця впродовж усієї нашої історії, адже воно про нас. Про наші прагнення і мрії, про наші сподівання. А найголовніше – про наше споконвічне прагнення жити у вільній незалежній Україні. ... Читати далі

Переглядів: 623 | Добавил: MS_creative | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1

Напередодні Міжнародного жіночого дня 8 Березня в Макарівській ЗОШ I-III ступенів відбувся святковий концерт, який подарували учні 8 – го класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Печора Н.І. 
З нагоди свята, учні підготували для вчителів цікаву концертну програму, насичену різними вокальними, танцювальними та театральними номерами. Учні 8 класу з найщирішими і теплими побажаннями привітали всіх жінок: мам, бабусь, вчителів, улюбленого класного керівника Надію Іванівну Печора з 8 Березня.
Жіноче свято і весна несуть з собою дні погожі. По всій Землі, для всіх людей - Весна і жінка дуже схожі. Зі словами привітань до всіх присутніх звернулась класний керівник 8-го класу Печора Н.І.. Здоров'я, ніжності, тепла, кохання вам бажаємо, Із першим святом навесні усіх жінок вітаємо!
Також зі слова ... Читати далі

Переглядів: 986 | Добавил: MS_creative | Дата: 10.03.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

Дорогі жінки! Прийміть щирі вітання з прекрасним жіночім святом Весни!

Нехай лагідна посмішка весняного сонця дарує Вам міцного здоров’я, красу та чарівність, родинне тепло та затишок. Нехай Ваша доброта, ніжність, жіночність завжди сповнюють серця радістю і любов’ю, будуть запорукою миру та злагоди, здійснення кращих мрій і сподівань, а Ваша праця йде на користь справі, дає наснагу, для здійснення всіх Ваших задумів. Щасливої Вам жіночої долі, надійного чоловічого крила, квітів – ніжних і духмяних.

З повагою, адміністрація школи та сайту.

Переглядів: 414 | Добавил: MS_creative | Дата: 08.03.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2


19 лютого
учні та вчителі Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначали День рідної мови, метою якого було виховати в школярів любов до рідної мови, усної народної творчості, до України. Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського існування, це те, що живе в наших серцях, - наша сутність, первозміст нашого буття. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.

Цей день у школі по-особливому був пронизаний духом патріотизму: на стінах висіли стіннівки, звучали українські пісні. У кожному класі згадували про це свято. ... Читати далі

Переглядів: 640 | Добавил: MS_creative | Дата: 19.02.2016 | Коментарі (0) Поділитися: