Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 50 51 52 53 54 ... 63 64 »
Like
4

 

У школі стало доброю традицією напередодні новорічних свят проводити благодійну акцію «Подаруй дитині затишок родинного тепла». Акція має на меті допомогти дітям-сиротам, які потребують великої уваги. Від малят до старшокласників кожен намагається долучитися до неї, щоб хоч трішки допомогти тим, кому потрібна підтримка від друзів.

16 грудня 2014 року, у рамках цієї акції, учні та вчителі Макарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відвідали школу-інтернат у с. Домбоки. Вихованці нашої школи – щедрі та доброзичливі і завжди відкликаються на прохання про допомогу іншим. Адже на світі так багато дитячих сердець, які позбавлені батьківської любові та родинного тепла. І щоб хоч якось компенсувати відсутніх благ, які характерні для повноцінних сімей, учнівський та педагогічний колективи активно взяли участь та посприяли у тому, щоб дітвора напередодні своїх улюблених свят отримала подарунки, які були підготовані усією школою та разом із батьками.

Учні 5-го класу із класним керівником Лийза К.М., підготували святковий новорічний концерт і привітали діток своїми віршами та піснями, а також смішними сценками. Весь концерт супроводжувався музикою та танцями, тож у цей день ніхто не сумував. Вихованці ... Читати далі

Переглядів: 591 | Добавил: MS_creative | Дата: 16.12.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

Кожен тематичний тиждень у школі – це можливість почути щось нове і цікаве із будь-якого шкільного предмету чи сфери життя.
З 8 до 12 грудня у нашій школі проходив ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВОВИХ ЗНАНЬ, під час якого відбувалися анкетування учнів, конференція, зустрічі та інші заходи на правову тематику. Варто звернути увагу на кожен тематичний захід в рамках тижня, а також подякувати його організаторам:
Тиждень правових знань розпочався із анкетування для учнів 7-11 класів, яке проводили практичний психолог
Шебела М.І.  Тематика анкетування – «Молодь та протиправна поведінка».
Конференцію для учнів 10-11 класів «Діти: закон і покарання» 
організувала Горват О.М. вчитель правознавства.
Класний керівник 11 класу
Горват О.М., вчитель правознавства  разом з вчителем історії Плеша В.П. провели  годину спілкування на тему: «Небесна сотня  - герої нашого часу».

Бесіди про шкідливі звички проводила шкільний медичний працівник Ціцей М.М.

Проведено виховні години: ... Читати далі

Переглядів: 580 | Добавил: NS_creative | Дата: 08.12.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

Девізом цього тижня стали слова М.В.Ломоносова «Широко простягає хімія руки свої в справи людські»Ми живемо в такий час, коли хімія проникла до всіх сфер життя. Від дня свого народження, ще не усвідомлюючи цього, людина починає «спілкуватися» з хімією . Малюк одержує  яскраві іграшки, школяр – портфель, ручку, зошити.
     Без хімії не можна виплавити метал, побудувати корабель, виготовити машину, освоювати космос. Хімія як наука, дуже потрібна і корисна тоді, якщо вона в «руках» людей, що мають глибокі і міцні знання з цих предметів. Тоді ці люди приносять користь суспільству, не допускають ніяких екологічних катастроф, дбають про чистоту навколишнього середовища.
     Саме виховання екологічної культури в учнів, поглиблення практичних знань з хімії , розвиток творчих здібностей,   - це  найголовніші завдання, які ставить перед собою вчитель хімії  Черешня Н.І. На загальношкільній лінійці було оголошено план проведення тижня  хімії . В тижні приймали участь учні 5-11 класів. Під час тижня вся школа була прикрашена плакатами з висловами відомих вчених про хімію, малюнками, ребусами, стінгазетами, хімічнимицікавинками. ... Читати далі

Переглядів: 651 | Добавил: MS_creative | Дата: 01.12.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4
Голодомор в Україні – одна з найжахливіших національних трагедій та наймасштабніших гуманітарних катастроф в історії людства. 1933-й рік… Його жертви… Знищення українських синів і дочок – ця тема найболючіша з усіх, яких торкаєшся вдивляючись у ті страшні роки. Найчорніший час між чорними часами в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю народу найродючішої землі.

22 листопада 2014 року в Україні відзначається 81-а річниця Голодомору 1932-1933 років. У зв’язку з цією датою, упродовж тижня, в Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся ряд виховних заходів з метою висвітлення трагічних подій Голодомору 1932-1933 років та вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу. Класні керівники провели уроки пам’яті «Голодом вбивали нашу свободу.  Не підкорені у 33-му – непереможні сьогодні!». В шкільній бібліотеці було організовано тематичну літературну виставку «Твій біль, Україно». Також, на уроках історії дітям були продемонстровані документальні фільми про ті страшні події 1932-1933-х років. Крім цього, учні школи взяли участь у загальноукраїнській акції «Запали свічку пам’яті». ... Читати далі

Переглядів: 545 | Добавил: NS_creative | Дата: 22.11.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
7

«Вода,вода,у тебе немає ні смаку,ні запаху,ні кольору,тебе не можна описати;
тобою насолоджуються,не знаючи,що ти таке. Не можна сказати,що ти необхідна
для життя: ти є життя. Ти наповнюєш нас радістю,яку не пояснити нашими почуттями.
Ти найбільше  багатство на світі.»

Антуан де Сент – Екзюпері.

З метою підвищення педагогічної майстерності педагогів-організаторів Мукачівського району, 20 листопада 2014 року, на базі Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар  «Становлення» педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів району. Організаційно-методичний супровід семінару-практикуму здійснювали Тулюк О.І. - методист РМК, Абель М.К. - методист РМК. Запрошеними гостями були: заступник начальника управління Мукачівського міжрайонного управління водного господарства – Сивоус І.Ф., сільський голова – Геревич М.М.,  жителька с. Макарьова - Свирида Марія Михайлівна та Алмаші Михайло Юрійович – криничних справ майстер.  ... Читати далі

Переглядів: 823 | Добавил: MS_creative | Дата: 20.11.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

«Любов виникає з любові: коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю»   
Григорій Сковорода

Толерантність – це милосердя, це доброта душі, це співчуття, повага, дружба та терпіння. Щоб люди завжди пам’ятали про ці слова і робили лише гарні вчинки, в багатьох країнах світу 16 листопада відзначають Міжнародний День Толерантності.

У зв’язку із цією датою, 17 листопада 2014 року у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена виховна година на тему: «Толерантність врятує світ». Підготувала та провела захід практичний психолог Шебела М.І. з учнями 5 класу. На виховній годині присутніми гостями були: заступник директора з НВР – Лендєл А.В., заступник директора з ВР – Мейсар С.Ф., класовод 1 класу – Фекете Т.І., класовод 2 класу – Геревич З.В. т ... Читати далі

Переглядів: 773 | Добавил: MS_creative | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
7

Мова - це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще.
Мова - це всі глибинні пласти духовного життя народу, його

історична пам'ять, найцінніше надбання віків, мова - це ще й музика, мелодика,
барви буття, сучасна художня інтелектуальна і мислительська діяльність народу.
(О.Олесь).

В нашій країні це свято відзначається на честь українського літописця Нестора, послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Вважається, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.  

Українська рукописна книга впродовж свого розвитку ввібрала в себе духовні й матеріальні надбання багатьох поколінь, пронесла їх крізь століття, зберегла до наших днів. Вона є безцінною пам'яткою давньої писемності, мови, літератури і, водночас, є видатними творами графічного і живописного мистецтва, які увійшли ... Читати далі

Переглядів: 797 | Добавил: MS_creative | Дата: 10.11.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
9

У суботу 1 листопада розпочато реєстрацію учасників для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році. Участь у пробному тестуванні надає абітурієнтам можливість скласти пробний тест та ознайомитися з процедурою проведення основної сесії ЗНО.

Під час проведення пробного тестування будуть враховані зміни у процедурі зовнішнього незалежного оцінювання, зокрема абітурієнти матимуть можливість обрати для виконання завдань з української мови і літератури, а також математики тести двох рівнів складності: базового та поглибленого.
Також, за бажанням, учасники матимуть можливість скласти пробні тести з біології, географії, історії України, математики, фізики та хімії мовами національних меншин.
Пробне те ... Читати далі

Переглядів: 878 | Добавил: MS_creative | Дата: 01.11.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
7

Сьогодні, 25 жовтня, пройшов урочистий мітинг-реквієм з нагоди 70-ї річниці визволення рідного села та Закарпаття загалом від німецьких окупантів. В черговий раз, учні та вчителі Макарівської загальноосвітньої школи, а також громада села показали, що пам'ятають свою історію та пишаються її героями-визволителями.

Про непростий час для рідного краю розповів директор школи – Гранчак Володимир Михайлович, який і відкрив мітинг. Під час свого виступу він акцентував увагу присутніх на тому, що завданням кожного сьогодні є вшанування вічного подвигу Захисників Вітчизни, і ми не маємо права забувати гірку правду страшної війни та закликав вшанувати їх пам'ять хвилиною мовчання. 

Із словами вітання до присутніх також звернувся вчитель історії – Плеша Василь Петрович, розповів деякі цікаві факти про війну загалом, про важкий бойовий шлях наших краян, який вони, незважаючи на всі гіркі втрати та дорогу ... Читати далі

Переглядів: 1007 | Добавил: NS_creative | Дата: 25.10.2014 | Коментарі (0) Поділитися: